06.10.11

Помер Стів Джобс


У короткому повідомленні правління компанії Apple оголосило сумну новину - сьогодні (5 жовтня за американським часом) пішов з життя Стів Джобс (Steve Jobs), співзасновник і впродовж багатьох років лідер Apple. В кінці 1970-х років Джобс разом з співзасновником Apple Стівом Возняком, Майком Марккула та іншими спроектував, розробив і випустив у продаж одну з перших комерційно успішних серій персональних комп'ютерів - Apple II. На початку 1980-х років Джобс був одним з перших, хто побачив комерційний потенціал керованого мишею графічного інтерфейсу користувача, що призвело до створення Macintosh.
Його обожнювали мільйони, багато ненавиділи або просто недолюблювали, однак ставитися спокійно до цієї яскравої особистості не міг практично ніхто, хто його знав чи хоча б просто користувався продукцією заснованої ним компанії. Можна багато чого сказати про достоїнства, перерахувати всі його звершення, всі ті нові концепції і технології, які він на власній харизмі "продав" світу, але все це можна без зусиль прочитати у Вікіпедії.
«Apple втратила креативного генія, а світ втратив дивного людини. Ті з нас, кому пощастило бути знайомим і працювати зі Стівом, втратили близького друга і наставника. Стів залишив після себе компанію, яку міг створити тільки він. Його дух завжди буде знаходитися в основі Apple », - йдеться в заяві корпорації.
Давайте просто віддамо данину поваги.

За матеріалами Вікіпедія і Ferra.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар