07.04.12

7 квітня – День народження рунету


7 квітня відзначають знаменну для наших друзів, всіх користувачів російськомовного інтернету дата – День народження Рунету. В цьому році російському сегменту Всесвітньої павутини виповнюється 18 років.

Історія Рунета починається 7 квітня 1994 року, коли для Росії був зареєстрований і внесений в міжнародну базу даних національних доменів верхнього рівня домен RU. На сьогоднішній день домен RU займає четверте місце за кількістю зареєстрованих доменних імен серед усіх національних зон світу: його випереджають тільки DE (Німеччина), UK (Великобританія) і NL (Нідерланди).

Олексій Королюк, генеральний директор компанії REG.RU: «За 18 років свого існування доменна зона RU завоювала довіру інтернет-користувачів не тільки на території Росії, але і у всьому світі. Стабільне зростання числа реєстрацій, що почався в 2008 році, буде активно тривати. Не варто випускати з уваги і «молодшого брата» зони RU кириличний домен РФ, популярність якого також набирає обертів. Національна зона діє всього два роки, але вже має більш 700 000 доменів, причому на багатьох з них зареєстровані цікаві та яскраві проекти, що відображають філософію кирилиці.

Обидва домени – RU і РФ перспективні і налаштовані на серйозний і успішний розвиток, особливо в світлі зростання популярності національних зон у всьому світі».

Зі святом вас, дорогі жителі Рунета!

за матеріалами сайту SearchEngines

Немає коментарів:

Дописати коментар